Jaroslav Buchta k mládeži

01.08.2014 12:57

     Co naše jedovnická mládež? Zde jsme minulou sezonu měli velké problémy. Dlouhodobě nemáme starší žáky a do minulé sezóny jsme vůbec nepřihlásili dorost z důvodů malého počtu hráčů. Po podzimní sezoně jsme navíc z rozehráté soutěže odhlásili mladší žáky. Také z důvodu malého počtu hráčů. Tím nám v minulé sezóně v mládežnických kategoriích vlastně zůstali jen obě přípravky. To je na obec jako Jedovnice velmi málo. Po dohodě s výborem se rozhodlo, že je zapotřebí tuto věc zásadně řešit. Co se týče mladší a starší přípravky, tak tam jsme zatím soběstační a mužstva poskládáme z vlastních řad. Je to dáno strukturou soutěží, protože se hraje z menším počtem hráčů. Je ale možné, že i zde časem dojde k úbytku hráčů. Z tohoto důvodu jsme navázali spolupráci s Rudicí.

     Založili jsme starší žáky Rudice/Jedovnice. Trénovat toto mužstvo bude Josef Stupinský za Rudici a Jarek Buchta za Jedovnice. Domácí zápasy budeme hrát střídavě. Boužel se tato soutěž se nebude hrát klasicky 10+1, ale jako u mladších žáků 7+1 na polovinu hřiště. Důvodem toho je, že se do starších žáků 10+1 přihlásili jen 4 mužstva (už z tohoto je vidět, že problém s mládeží není jen u nás, ale trápí týmy napříč celým okresem). Je to škoda, protože zde by už hráči měli hrát na celé hřiště, aby jim potom nedělal problém přechod na velké hřiště v dorostu. Mladší žáci budou hrát pod názvem Jedovnice/Rudice. Všechna domácí utkání se budou hrát v Jedovnicích a mužstvo povedou trenéři z Jedovnic Lukáš Králík, Libor Vymazal, Roman Pernica a vedoucím mužstva bude Hanka Kuběnová.

     Obě naše přípravky zůstávají zachovány a opět se bude hrát turnajově. Kromě dorostu pro tuto sezonu máme tedy obsazeny všechny mládežnické kategorie. Dále jsme navázali spolupráci s oddílem Kotvrdovic, kam jsme zapůjčili hráče do dorostu. Našim cílem je, aby v sezoně 2015-2016 byl vytvořen společný dorost. Z toho všeho plyne, že bez bližší spolupráce s okolními kluby se mládež momentálně nedá dělat. Je třeba si také uvědomit, pokud by jsme s mládeží nepracovali, tak za pár let nebude mít kdo hrát za mužstvo mužů. Všem trenérům a hráčům přejeme, aby se jim v následujícím ročníku dařilo a pokud možno přijďte naši mládež povzbudit. O všech zápasech, vás včas budeme informovat a výsledky budou zveřejňovány na infokanále a na našich klubových stránkách.

 

                                                                                                                             Jaroslav Buchta