Mladí fotbalisté opět v Aschheimu

10.07.2018 15:49

Tradice pokračuje a naši mladí fotbalisté opět mohli změřit síly se svými vrstevníky na letním turnaji mládeže REWE-Dornach-CUP 2018 pořádaném SV Dornach, kam jsme opět přijeli na pozvání našich přátel z partnerského Aschheimu. Na tentokráte již sedmnáctý ročník tohoto turnaje jsme odjeli se skupinou třinácti mladších žáků patřících do kategorie U13 včetně doprovodu dvou trenérů (Bob a Peši), Lukáše Králíka za organizaci a Marka Vágnera za dopravu.

Opět použiji již mnohokrát zmíněné, že jsme se přesvědčili o známé pravdě, že pohostinnost a vstřícnost naši přátel z Aschheimu je téměř nezměrná a že konkurenci německých týmů odoláváme velmi těžce. I letos, kdy byl termín turnaje stanoven na víkend 6.-8. července, se nám nepodařilo vytvořit tým čistě z našich kluků a byli jsme velmi rádi za „výpomoc“ tří borců z Černé Hory.

Letošní návštěva byla jiná v tom, že jsme nemohli využít tradičního Gastehaus, kvůli jeho rekonstrukci a spali jsme tak v tělocvičně místní školy, což mělo také své kouzlo. Navíc jsme tento rok hráli až neděli dopoledne. To nám ale přišlo vhod a udělali jsme si vlastivědný výlet na nedaleké místo s památníkem obětem havárie, kde v roce 1958 po startu havarovalo letadlo s hráči Manchesteru United, podívali jsme se k jezeru, kde jsme obdivovaly triky na wakeboardech a potom překrásná auta a motorky v BMW muzeu. Na věž v Olympijském parku jsme se kvůli souběžně pořádanému letnímu festivalu s koncertem bohužel nedostali.

V neděli to vypuklo! Čtyři pětičlenné skupiny a před námi čtyři dvanáctiminutové zápasy. První zápas remíza 0:0, ale potom tři porážky a poslední místo ve skupině. Klukům však  spadl hřebínek. Ještě včera to chtěli všem zdravě „namazat“. V další skupině jsme se utkali se všemi ostatními na pátých místech základních skupin o konečné 16.-20. místo. Tady nám bohužel ani naše jediná turnajová výhra (1:0) nestačila kvůli skóre na jiné než poslední místo.

Nejplatnějším hráčem týmu byl trenéry vyhlášen Vít Šebela a odnesl si krásnou cenu – fotbalový míč s motivy Bayernu Mnichov.

I přes to nelze toto umístění hodnotit jako sportovní neúspěch. Kluci si to užili a jistě to pro kluky je velký přínos v získaných zkušenostech.  Co musíme určitě pochválit je kromě již zmíněné pohostinnosti našich hostitelů, velmi dobré chování a reprezentaci „našich mladých“, organizaci zájezdu a dopravu včetně pana řidiče Marka Vágnera.

Tak příští rok jedeme zase!