Mladí fotbalisté v Aschheimu

14.07.2017 10:15

Stalo se již tradicí, že mladí fotbalisté vyjíždí po skončení domácích soutěží na začátku července do partnerského Aschheimu na mezinárodní fotbalový turnaj mládeže, který se zde konal již po šestnácté v sousedním Dornachu za účasti 120 týmů všech kategorií. Tentokráte se skupina dvanácti fotbalistů tří členů doprovodu sešla u autobusu se skupinou jedovnických pionýrů, se kterými jsme společně cestovali. Bylo nás „tak akorát“ a nemilým bylo překvapením, že jeden z nás neměl platné doklady a tedy neodjel. Tím začalo naše malé sportovní trápení.

Opět jsme se přesvědčili o známé pravdě, že pohostinnost a vstřícnost naši přátel z Aschheimu je téměř nezměrná a že konkurenci německých týmů odoláváme velmi těžce. Je škoda, že se turnaj pořádá vždy v termínu, kdy u nás máme státní svátky, a dovolené jsou v plném proudu, a nejsme tak schopni složit náš výběr z kluků výhradně patřičné věkové kategorie – letos U15. V podstatě jenom díky příjezdu Járy Hlouška přímo do Aschheimu jsme byli schopni do turnaje nastoupit. 

Hráli jsme velmi rychle po sobě celkem 6 desetiminutových zápasů ve skupině systém každý s každým. První zápas s domácím Dornachem byl asi nejlepší, jaký jsme předvedli, a po remíze 0:0 jsme získali náš jediný bod. Další zápasy skončily vždy prohrou bez vstřelené branky, na čemž se podílelo naprosto zbytečné vyloučení Honzy Buchty ve třetím zápase do konce turnaje za urážku rozhodčího a potom únava, protože jsme už neměli nikoho na střídání. V posledním zápase nás navíc postihlo zranění, takže jsme dohrávali v deseti! V naší skupině jsme skončili poslední.

Od posledního místa celkově nás patrně zachránil jen odjezd posledního týmu z druhé skupiny, takže jsme po kontumační výhře 3:0 obsadili předposlední 11. místo.

I přes tento sportovní neúspěch měla cesta určitě pro kluky velký přínos v získaných zkušenostech.  Co musíme určitě pochválit je kromě již zmíněné pohostinnosti našich hostitelů, velmi dobré chování „našich mladých“, organizaci zájezdu a dopravu včetně pana řidiče Radima Nečase.

Tak příští rok jedeme opět …!?