Před sezónou

25.07.2014 21:28

...článek do zpravodaje....

 

Fotbalové soutěže se blíží…

 

     Blíží se další ročník fotbalových soutěží, který sebou přináší i drobné organizační změny. Co se týká mládežnické kopané, tady jsme se v minulém ročníku potýkali s celkem závažnými problémy. Z důvodu malého počtu hráčů nemáme dlouhodobě mužstvo starších žáků, ze stejného důvodu bylo odhlášeno i mužstvo mladších žáků. Zůstala pouze obě mužstva přípravek. Vzhledem k velikosti Jedovnic je to samozřejmě málo a bohužel lze očekávat úbytek hráčů i tady. Prozatím se tato situace vyřešila vytvořením mužstva starších žáků „Rudice/Jedovnice“, které bude trénovat Josef Stupinský v Rudici a Jarek Buchta v Jedovnicích. Domácí zápasy se budou hrát střídavě na hřištích Jedovnice - Rudice. Nehraje se klasicky 10 + 1, ale 7 + 1 ( stejně jako mladší žáci). Mladší žáci budou hrát pod hlavičkou „Jedovnice/Rudice“, toto mužstvo budou trénovat Lukáš Králík, Libor Vymazal a Roman Pernica. Vedoucím mužstva je Hana Kuběnová. V případě potřeby bude mužstvo doplněno rudickými hráči.

      Mladší žáci a přípravky budou nastupovat ke svým utkáním v sobotu, starší žáci pak odehrají svá domácí utkání v neděli v 10.00 hod. Kromě dorostu máme obsazeny všechny mládežnické kategorie, někteří hráči z dorostu byli „zapůjčeni“ do Kotvrdovic. Cílem pro sezónu 2015/2016 je vytvoření vlastního dorostu. Z výše uvedeného je zřejmé, že spojení s okolními kluby bylo nevyhnutelné, nezbytné a důležité pro vývoj mládežnické kopané, která je základnou pro mužstvo mužů.

     Naše „áčko“ vstoupí do nové sezóny jen v mírně pozměněné sestavě se staronovým cílem a motivací: bojovat o nejvyšší příčky! Trenérem zůstává Tomáš Šenk, vedoucím mužstva Vladimír Pernica. S aktivním fotbalem skončil Patrik Kala, kterému touto cestou děkujeme za všechny roky, kdy obětavě, zodpovědně a spolehlivě hájil jedovnické barvy a přejeme mu do života hodně zdraví a štěstí. Pro zkvalitnění kádru mužstva A se řeší hostování dvou hráčů. O všech aktuálních novinkách a změnách budou příznivci jedovnické kopané včas informováni jak prostřednictvím infokanálu, tak na webových stránkách SK Jedovnice. Zde je k dispozici také podrobné rozlosování jednotlivých soutěží. Novými celky v okresním přeboru jsou mužstva Doubravice, Letovice a Kuřim B. Náš „A“ tým odehraje před zahájením soutěže předkolo Krajského poháru s mužstvem Rájce, následně první kolo Okresního poháru . Nový ročník odstartujeme 10. 8. ve Vysočanech. Náš „B“ tým bude bojovat opět ve IV. třídě, do které se přihlásilo pouze 11 týmů. Utkání „béčka“ budou, stejně jako loni, hrána jako předzápasy A týmu. Všem hráčům přejeme úspěšnou sezónu a dobrou formu, trenérům hodně zdaru a trpělivosti a nám ostatním jen samé krásné zážitky a hodně radosti z jejich práce.