Shrnutí sezóny mužů "A"

18.06.2014 11:44

     Zápasem s Vilémovicemi skončil pro naše „áčko“ v neděli fotbalový ročník 2013/2014. Úplnou tečkou pak bude ve čtvrtek 19. 6. v 17.00 hod. finále Okresního poháru, které odehraje náš A tým proti Svitávce na hřišti v Rudici. S 39 body a skóre 55 : 42 jsme skončili na 6. místě (se shodným počtem bodů jako páté Vysočany).

     (Pozn. Následující údaje jsou uvedeny bez ohledu na kontumační postih, kterým nám bylo odebráno 9 bodů za špatnou registraci jednoho z hráčů.)

     Zajímavostí je shodný počet vítězství, remíz a porážek co se týká srovnání podzim – jaro (7 – 3 – 3 ). Počítáme-li i podzimní předehrávku s Olešnicí, zaznamenali jsme na jaře 7 vítězství (Olešnice, Kotvrdovice, Černá Hora, Lipůvka, Kořenec Vysočany Vavřinec), kontumačně jsme o 9 bodů přišli ( Kotvrdovice, Černá Hora, Lipůvka) ), 3 x jsme remizovali ( Drnovice, Rudice, Vilémovice ) a 3x jsme odešli poraženi ( Sloup, Šošůvka, Olomučany).

    Nejúspěšnějším střelcem týmu se stal kapitán Viktor Pernica, který zaznamenal 23 branek (podzim 15, jaro 8). S 42 obdrženými brankami jsme třetím týmem, který obdržel nejméně branek. Úspěšnější v tomto směru je už jen Černá Hora, která inkasovala 27 branek a Šošůvka, která jich má na svém kontě 39. Naprosto jasně vedeme tabulku návštěvnosti, kdy naše zápasy v domácím prostředí sledovalo průměrně 150 – 200 diváků.

     Přes všechny těžkosti, které náš tým potkaly, je naprosto na místě klukům za celou sezónu poděkovat. Ukázali, že jim záleží na tom, jaký ten jedovnický fotbal je a hlavně bude. A bát se nemusíme. Ukázalo se, že se zde hraje dobrý fotbal - a hlavně, že ho hrají dobří kluci. A to je to nejpotěšitelnější zjištění – bez ohledu na všechny statistiky, kontumace a nedopatření.

 

Jitka Koutná