Superpohár

01.08.2017 09:31

Tišnov ovládl Superpohár!

Tišnov ovládl Superpohár! Ve fotbalovém Tišnově si v letošním roce udělali ze sbírání trofejí pěkný zvyk. V neděli získal nováček divize D už třetí prvenství, když ovládl superpohár. Jakožto držitel Poháru Jihomoravského krajského fotbalového svazu porazil 5:1 slovenský celek Rovinka, vítěze Poháru Bratislavského fotbalového svazu. „Vítězit je hezké, ale abychom teď nedostali facku. Musíme na sobě s pokorou makat,“ brzdil euforii tišnovský útočník Tomáš Sodomka.

Dvaadvacetiletý forvard přispěl k vítězství dvěma góly a po triumfu v jihomoravském poháru a krajském přeboru přihrál Tišnovu třetí trofej za tři měsíce. „V předešlém přáteláku jsme vyhráli 17:0 a také jsem vstřelil nějaké góly. Snad v tom budu pokračovat, i když třeba budu chodit do zápasů z lavičky,“ vyhlížel Sodomka start divize D, která pro nováčka začne v pátek na hřišti Břeclavi.
Duel s Rovinkou představoval pro Tišnov generálku na ostrý divizní start. Sok ze třetí slovenské ligy se po vedoucí brance jedné z letních domácích posil Davida Bednáře zmohl jen na vyrovnání z pokutového kopu, pak už ale příliš nebezpečný nebyl. „Byl to soupeř na úrovni naší divize až krajského přeboru, ale nehrál špatně, měl tam nějaké brejky. Vstřelenými góly jsme ho však dostali do kolen,“ připomněl tišnovský trenér Zdeněk Valnoha důležité trefy Sodomky a Františka Kuldana ještě do poločasu.

Ve druhé půli už domácí jen udržovali vedení a soupeři přidali po pěkných kombinacích na cestu domů ještě dvě branky zásluhou Sodomky a Martina Sedla. „Čekal jsem od soupeře trochu víc, ale dobře jsme se na zápas přichystali. Zvládli jsme to a nemůžu říct nic negativního. Jsem rád, že hra si sedla i s novými hráči v sestavě, rozumíme si a snad to ukážeme i v pátek a vyhrajeme,“ směřoval Sodomka svoji pozornost na divizi.

Tišnov znovu posílil pozici jihomoravských týmů v superpoháru oproti soupeřům ze Slovenska. Ve čtvrtém ročníku se stal třetím vítězem z jihu Moravy, pouze loni se radovala Báhoň. „Pohár jsme chtěli a vyhráli jsme ho zaslouženě. Pro mě je to první trenérská štace a už mám třetí trofej, je to krásné. Kam je tady v klubu dávají, ani nevím, nikde v kumbálu jsem se tady ještě podívat nebyl,“ vtipkoval Valnoha.

AFK Tišnov - TJ Rovinka 5:1
Poločas: 3:1. Branky: Sodomka 2, Bednář, Kuldan, Sedlo – Kalmán z pen.

Vítězové Superpoháru: Mutěnice (2014), Bohunice (2015), Báhoň (2016), Tišnov (2017)