Zhodnocení Létajících trenerů

02.10.2014 21:37

     Dne 2.10. 2014 k nám zavítali tzv. létající trenéři. Jedná se o profesionální trenéry mládeže, kteří předávají svoje zkušenosti trenérům v těch nejnižších soutěžích. Podstata tohoto projektu je v tom, aby začínající trenéři mládeže pochopili, jak správně připravit trénink mládeže.

     Začalo se přivítáním hráčů a potom už následoval očekávaný trénink. Byly zde ukázány tři tréninkové jednotky, na které by trenéři v kategorii mladší přípravky měli klást velký důraz. Základ těchto tréninkových jednotek spočívá v tom, že hráči jsou stále v kontaktu s míčem a dává se jim velký prostor, aby se sami rozhodli pro určitou herní situaci. Velmi důležité je, aby se hráči samostatně (klidně i špatně) rozhodovali. Nenutit je násilnou formou do určitých fotbalových situací. Další důležitou věcí je před tréninkem naladit dobrou nebo spíše až kamarádskou atmosféru. Hráči se musí na trénink těšit a mít z něho dobrý pocit.

     Na závěr se rozvinula diskuze mezi trenéry, která byla velmi užitečná. Myslím si, že každý trenér si z této fotbalové akce odnesl dobré poznatky jak dál pracovat s nejmladšími fotbalisty. Poděkování patří všem zúčastněným a především trenérům z Brna, kteří nás obohatili svými zkušenostmi.

                                                                                                                Jaroslav Buchta